20 Haziran 2007 Çarşamba

Ülkemiz

Ülkemiz...
"Ülkemiz . Ülkemiz bazı yanlarında denizlerle bazı yanlarından da başka ülkelerle çevrili genellikle dört köşe özellikle çok köşe bir kara parçasıdır. Denizlerin olmadığı yerlerde ülkemiz noktalı çizgilerle sınırlanmıştır.


-Hani , haritalardaki gibi , değil mi ?

-Sözümü kesme.
Evet , haritalardaki gibi. Ülkemiz, bir haritaya benzer.` `Kesikli, yani ..
Noktalı cizgiler neye benzer , Hikmet Amca ? Sözümü kesme dedim.Noktalı cizgiler bir seye benzemez .Noktalı cizgiler, sınır olarak,sınırlarımızda bulunur. Bütün sınırlar boyunca uzun binalar, cizgileri ,noktalar da , bunların arasına yerlestirilmis bulunan gözetleme kulelerini gösterir. Bunlar üstten bakılınca haritalara benzer . Uzun binaların ve kulelerin damları kırmızı oldugu icin sınırlar haritalarda kırmızı cizgilerle gösterilir. Biz bu sınırlar icinde kalırız. Bundan baska ülkemiz dört yani köylülerle cevrilidir. Köylülerle cevrili ülkemizde bir cok ürün yetisir. Cesitli iklimlerin kaynastığı ülkemizin Akdeniz bölgesinde maki denilen kısa boylu tıknazca fundalıklar yetisir. Sulak bölgelerde ormanlar yetisir . Pirinc yetisir .Ayrıca da güneşi olan bölgelerde meyva yetişir.Ülkemizde eski caglardan beri bir cok medeniyet yetişmiştir. Ülkemiz birbirine benzemeyen bir çok medeniyetin beşiği olmuştur. Bu beşikte bir çok medeniyet sallanmıstir , bir cok medeniyeti uyutmusuzdur. En son kurulan medeniyet ekmek medeniyetidir.Bu medeniyetin sürekli oluşumunu sağlamak için , ülkemizin bir çok yerinde buğday yetişir.Fakat ülkemizde en cok yetisen köylüdür. Köylü bütün iklimlerde yetişir. Köylünün yetişmesi için çok emek vermeye ihtiyaç yoktur. Köylü bozkırda yetişir, yaylada yetişir, ormanda yetişir, dağda yetişir, kurak iklimde yetişir, ovada yetişir, sulak iklimde yetişir.Çabuk büyür erken meyva verir.Kendi kendine yetişir. Biz köylüleri cok severiz . Sehre gelirlerse onlardan kapıcı ve amele yaparız.Satırbaşı .Ülkemizde dağ vardır ova vardır, akarsu vardır, tepe vardır, girintili çıkıntılı kıyılar vardır, çakıl parçalarına ve kuşlara benzeyen göller vardır.Ağzını açmış sivri burunlu ve kuyruklu bir kurbağaya benzeyen bir iç denizimiz vardır.Yeşil düzlükler ve kahverengi yükseltiler vardır.Bu görünüşle ülkemiz ilk bakışta başka ülkelere benzer.Bu bakış kuş bakışıdır.İlkbaharda ülkemiz yeşillenir; sonbaharda eski harita gibi sararır, solar.Satırbaşı. Ülkemizde tarım ürünleri yetisir. Onları güneş olan yerlerde kurutarak kuru yemis yetistiririz. İngiltere ye göndeririz. Onlar da bize gercek gönderirler. Gercek tohumları gönderirler Biz o gerceklerden kendimize göre gercekler yetistirmeye calısırız. Son yıllarda kuru üzüm ve incirin yanısıra köylü de göndermeye baslamısızdır. Bu köylüleri önce sehirlerde biraz yetistiririz , Tam olgunlasmadan ( yolda bozulmasınlar diye ) baska ülkelere göndeririz. Onlar da bize döviz gönderirler. Halk müzigi göndeririz soför plagı gönderirler aranjman gönderirler. Azgelismisülke göndeririz , yardım gönderirler. Zelzele , toprak kayması sel felaketi haberleri göndeririz,çadır ve heyet gönderirler . Asker göndeririz , tesekkür gönderirler . Binbirzorluklayetistirgimizdegerler göndeririz, dısülkelerdecalısanyabancılaristatigi gönderirler.Gerçek insanlarımızı göndeririz;bizeordanmektup gönderirler.

Hiç yorum yok:

 Hiçbir şey istemiyorum. Münir Nurettin Selçuk istiyorum: Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın. Hedda Gabler’in en sevdiği şarkı bu. Hiç ...